CUINAR AMB ELS PETITS DE LA CASA

Segurament una de les tasques domèstiques més divertides i que crida més l’atenció dels nens és la cuina. Jo cada cop que em fico a la cuina tinc la meva filla Tàbata dient-me: – Mama et puc ajudar?

I moltes vegades penso: -Ara que li dono per fer? Tinc pressa ho faré millor jo sola…

Però es tracta de canviar el xip, de posar-nos al seu nivell i entendre que ells volen créixer i per fer-ho necessiten aprendre; els nens són especialistes en no perdre oportunitat així que en comptes de veure-ho com un problema… perquè no li donem la volta?

 

 

A través de la cuina els ensenyem a estimar el que mengen, si fem que l’estona de cuinar plegats sigui un moment per compartir i passem una estona divertida amb els nostres fills els estarem ensenyant a establir un bon vincle amb els aliments de per vida.

 

 

Deixar-los experimentar amb els aliments és fonamental, encara que s’embrutin. L’important és que puguin manipular amb llibertat, i provar les diferents textures, sabors, i tot allò que els desperti curiositat…benvingut sigui!

 

Podeu aprofitar aquest moment de relax amb ells per preguntar-los per les seves coses, i mantenir una conversa agradable amb els vostres fills, mentre ompliu de bona energia allò que esteu preparant.

 

Buscar tasques en la recepta que haguem triat que ells puguin fer amb seguretat: treure pinyols, rentar verdures, batre ous, afegir sal o decorar el resultat final…Tot dependrà de l’edat i les habilitats del nen.

 

És important mantenir una actitud positiva i gaudir de l’experiència, deixar-nos portar pel nen que portem dins i no enfadar-nos per si les coses s’embruten o cauen a terra sense voler. Fem de la cuina una experiència bonica per gaudir en família!

Premiem aquesta curiositat innata que tenen els nens i vetllem perquè la preservin al llarg de les seves vides proporcionant-los estímuls adequats a la seva edat. D’aquesta manera estem potenciant el seu interès per aprendre més enllà dels resultats i les notes, sinó gaudint d’aprendre per aprendre i veure-ho com quelcom divertit i imprescindible per madurar i progressar a la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *